Βασ. Κεγκέρογλου: Να παραταθεί η προθεσμία υποβολής φακέλων από τους σεισμόπληκτους που λήγει στις 27/09

«Αίτημα παράτασης  της προθεσμίας υποβολής φακέλων από τους σεισμόπληκτους που λήγει στις 27/09/2023.»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου απέστειλε στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Κικίλια, σήμερα, επιστολή, με την οποία ζητάει παράταση της προθεσμίας υποβολής φακέλων από τους σεισμόπληκτους η οποία λήγει στις 27/09/2023. 

Η επιστολή αναλυτικά: 

«Κύριε Υπουργέ, 

Όπως γνωρίζεται στις 27.09.2021 έγινε μεγάλος σεισμός 6,1 με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι που έπληξε ολόκληρο το δήμο Μινώα Πεδιάδας και άλλες περιοχές των ενοτήτων Ηρακλείου-Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης.

  Οι σεισμόπληκτοι στις περιοχές αυτές  έχουν κριθεί δικαιούχοι πρώτης αρωγής έναντι της στεγαστικής συνδρομής και υποχρεούνται να υποβάλουν στην ΤΑΕΦΚ του Υπουργείου σας αίτηση έκδοσης άδειας επισκευής, ανακατασκευής ή αποπεράτωσης του κτιρίου μέχρι τις 27.09.2023.

  Δεδομένου ότι ο αριθμός των φακέλων αιτήσεων που έχει κατατεθεί είναι πολύ μικρός σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση  του ΤΑΕΦΚ λόγω καταστροφών σε άλλες περιοχές, σας ζητούμε να μεριμνήσετε για να δοθεί παράταση για ένα εύλογο χρονικό διάστημα ικανό να δώσει στους ήδη ταλαιπωρημένους πολίτες τη δυνατότητα να υποβάλουν την αίτηση  για την έκδοση άδειας επισκευής, αποπεράτωσης, ανακατασκευής των κτιρίων τους.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση του επείγοντος και για τις ενέργειες σας προς ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των σεισμόπληκτων.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί